Turist på Læsø

Nyd det enkle – naturen, lyset og havet – på Læsø!
Læsø er en uspoleret perle i Kattegat, mellem Frederikshavn og Göteborg. Læsøs smukke kystlinie strækker sig over hele 100 km.

Læsøs besøgende nyder godt af øens mange seværdigheder i de naturskønne omgivelser med lys, hav, strand og klitter som billedskøn kulisse. Læsø er rig på kulturelle traditioner og bemærkelsesværdige oplevelser – f.eks. de karakteristiske tanghuse, der præger landsbybilledet mod øst, det berømte saltsyderi ved øens sydlige holme (rønnerne) og de lækre jomfruhummer friskfanget af øens mange fiskere.

Heruder kan du finde information om et lille udsnit af alle de skønne seværdigheder og begivenheder du finder på Læsø.

Få masser af inspiration til dit besøg hos VisitLæsø. Find dem på www.visitlaesoe.dk og www.facebook.com/visitlaesoe.

Se desuden de kommende aktiviteter her

parasol


kort

Læsø Færgen

Læsø færgen er forbindelsen til fastlandet.
Ruten betjenes af 2 moderne færger “Margrete Læsø”
og “Ane Læsø”, færgerne sejler fra
Vesterø havn til Frederikshavn.
Se mere på www.laesoe-line.dk

Mad og drikke

Læsø er et af naturens store spisekamre, og det mærkes overalt på Læsøs restauranter, hvor fisk og jomfruhummer naturligvis ofte er på menuen, og selvfølgelig tilsmagt med Læsø Salt.

Du finder et bredt udvalg af lækre spisesteder – alle selvfølgelig med fisk på menuen.

Besøg fx:
www.laesoe-spisehus.dk
www.kongknuds.dk
www.havnebakken.dk
www.hotel-strandgaarden.dk/Restaurant.htm

hummer


sydesalt

Læsø Saltsyderi

Rekonstruktion af et 1400-tals saltsyderanlæg. Udvinding af salt var den største indtægtskilde på Læsø i middelalderen. Der er registreret over 1000 anlæg i området. I saltsydehytten kan man opleve saltsydning, som den foregik for flere hundrede år siden. Den ældgamle teknik demonstreres og forklares af kyndige saltsydere.

Når du besøger saltsyderiet kan det anbefales at kigge forbi pandekagehuset og saltboden.

Læs mere her: www.saltsyderiet.dk

tanghusene

Tanghusene

I en lang periode havde man på Læsø hverken strå eller træ. Til gengæld havde man ålegræs og strandingstømmer på stranden. Træet blev til bindingsværk i huse, og ålegræs blev brugt til tag. I 2016 startede en omfattende restaurering af Læsøs tanghuse. Således blev tre huse restaureret det første år og endnu flere kommer til.

Læs meget mere om projektet her: www.visitlaesoe.dk/danmark/museer/tanghuse-paa-laesoe

Læsø Kur

Læsø Kur er historien om det moderne nordiske kurbad i den tidligere Vesterø Havnekirke, nabo til Læsø Strand. Her finder man bade og behandlinger, der er baseret på det salt som Læsø er berømt for.

Læs mere her: saltkur.dk

laesoekur
golf

Golf

Er du golfspiller har Læsø en fantastisk flot bane, banen er optaget i Peugeot’s Golf Guide, hvor den har fået 16 stjerner ud af 20 mulige.

Har du aldrig prøvet at spille golf så tag chancen på Læsø.
Klubbens professionelle træner, vil lære dig, hvordan, man bærer sig ad. Herefter vil du være i stand til at spille golf på vor Pitch- & Putbane, som har 6 huller og en samlet længde på godt 500 m.

Læs mere her: www.laesoe-golfklub.dk

Læsø Hundepension

Læsø Strand modtager hunde og katte i begrænset omfang.

Af hensyn til allergi tillader vi kun hunde og katte i Strandhus nr 9 og 11.  Fra disse huse er der direkte udgang  til terræn.

Regler for kæledyrene fremgår af vores velkomstbrev.

Hunde  må ikke være alene i husene  –  så skal  I på tur eller andet er der mulighed for pasning hos Læsø Hunde og Kattepension når I er borte fra huset.

Flere vælger at tage deres hund med og få den passet her på Læsø hos Anita i stedet for at få hunden passet i eget område  –  ganske enkelt fordi prisen på Læsø ofte er meget lavere end priserne på fastlandet.

Se mere på www.laesoe-hundeogkattepension.dk